Om företaget

Kindnessfood AB / Kindnesslife / My Mind Box

Ett hållbarhets-företag, flera snälla projekt och en snäll box – allt för en snällare och grönare värld!

Vi vill skapa snäll samverkan, snälla möjligheter och smarta snälla lösningar på samhällets utmaningar som möjliggör att vi tillsammans bidrar till en snällare och mer hållbar värld för alla! – Isabelle Falck, VD

Våra snälla fokusområden är: 

 

Företagets snälla story

2015 startade social entreprenören Isabelle Falck det snälla sociala hållbarhets-företaget Kindnessfood AB, med visionen att bidra till en snällare, sundare och grönare värld för alla genom att arbeta med social och ekologisk hållbarhet och innovation.

Kindnessfood ABs första verktyg för att bidra till en snällare värld var just snäll och hållbar mat därav namnet “Kindnessfood”. 

Kindnessfood AB som har sitt säte och Kindness-Kontor i Karlshamn (Blekinge) utvecklades ganska snabbt till fler och större nationella och regionala projekt/koncept/tjänster inom hållbarhet och började jobba med fokusområdet och varumärket “Kindnesslife”. Fokus utvecklades från enbart snäll mat, till just snällare och mer hållbara livsstilar,  snällare arbetsliv/arbetsplatser för unga och att bidra till ett snällare samhälle för alla. Detta arbetar vi med genom att hitta smarta, snälla och innovativa lösningar på dagens samhälls- och hållbarhetsutmaningar.

Vi har de senaste åren arbetat med projekt/uppdrag med fokus på bland annat: hållbar konsumtion, ekologisk hållbarhet, social innovation, integration/minska utanförskap samt öka inkluderig av ungdomar både i samhället och näringslivet. 

I januari 2017 började Kindnessfood AB expandera!  Sara Brorsson anställdes som projektledare för My Kind Box och vi valde att satsa stort och snällt på vår nya snälla produkt!

My Kind Box är vårt största Kindnesslife-koncept hittills och vår ambition är att den kom mer bli den största och snällaste verksamheten i företaget. 

Idag är vi två anställda och 12 fantastiska praktikanter som arbetar med våra Kindness-projekt.

Vi har mottagit flera snälla utmärkelser sedan start för hållbarhet och vårt arbete för en snällare värld och vi är otroligt tacksamma över alla snälla människor och organisationer som har stöttat oss och hjälpt oss att utvecklas till det företag vi är idag!

Vill du veta mer om Kindnesslife? Besök då gärna www.kindnesslife.se

 

Vi är ett inkubatorföretag i BBI (Blekinge Business Incubator), stolta medlemmar i NetPort Science Park samt My Kind Box har mottagit finansiering från Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet)

 

 

Kindness-team

Kindness-teamet består bland annat av Isabelle Falck och Sara Brorsson, grundarna av My Kind Box men flera snälla människor har varit med på resan från en snäll idé till att My Kind Box blev verklighet.

Här får ni möta några av de snälla människorna som ingår teamet:

 

Isabelle Falck 

 Kindness-, Hållbarhet & Innovationschef

 Medgrundare av My Kind Box

 VD & grundare av Kindnessfood AB / Kindnesslife / My Kind Box

“Jag har alltid brunnit för att skapa en snällare värld för människor, djur och natur! Men först när jag blev svårt sjuk insåg jag att jag ville och verkligen behövde leva snällare och mer hållbart, både för mig själv och för världen och att jag ville hjälpa andra att göra det samma. Being kind is kind of a big deal – jag övertygad om att vi tillsammans kan och kommer skapa en snällare och mer hållbar värld för alla!” 

Isabelle Falck är en utmaningsdriven och mångfacetterad social entreprenör, uppskattad föreläsare och inspiratör samt prisbelönt företagare inom hållbarhet. Hon är även en trefaldig strokeöverlevare som lever med en obotlig sjukdom, funktionsnedsättningar och en enorm drivkraft och vilja att göra utmaningar till fantastiska möjligheter.

Isabelle är idag 28 år, hon har drivit hållbarhets-företaget Kindnessfood AB sedan 2015 med visionen att på innovativa sätt bidra till en snällare, grönare och mer hållbar värld.

Isabelle har de senaste åren föreläst om hållbarhet, social innovation, sin snälla resa tillbaka till livet och att “being kind is kind of a big deal” samt skapat ett flertal koncept/projekt inom hållbarhet och för att minska utanförskap landet över.

Hösten 2016 fick Isabelle sin snälla idé att utveckla konceptet My Kind Box för att lösa aktuella samhällsutmaningar samtidigt som fler människor lättare kan vara snällare mot sig själva på ett roligt och hållbart vis. I januari 2017 började Kindnessfood AB att fokusera på att ta fram företagets första snälla produkt My Kind Box.

 

Sara Brorsson

 Medgrundare av My Kind Box

  Kindness projektledare för Kindnessfood AB / Kindnesslife / My Kind Box

“Att få känna sig lycklig i själen och att få skratta varje dag skulle jag säga är meningen med livet.” – Sara Brorsson

Sara som idag är 26 år gammal, har tidigare jobbat med människor på olika sätt och mött olika sorters människor varje dag. Hon har jobbat många år inom både vården och servicebranschen.

I Januari 2017 började hon jobba med My Kind Box tillsammans med vännen Isabelle Falck. För Sara var det en stor förändring att gå från att jobba som undersköterska eller receptionist till att bli social entreprenör där varje dag kan vara den andra olik. Men hon ser det som en fantastisk möjlighet att få jobba tillsammans med sin bästa vän och samtidigt med något som hon verkligen brinner för och dessutom tycker är roligt. Och man lär sig längs vägen hela tiden enligt Sara. Sara drivs av nya utmaningar och gillar när det är högt tempo. Hon strävar alltid för att utvecklas och hon brinner för att hjälpa andra.

Under många år så levde Sara med långa och djupa depressioner och hon drabbades även av en ätstörning. Hon tampades varje dag med att orka lämna hemmet men det var ofta som det inte gick. Vid en tidpunkt i sitt liv kom Sara till ett vägskäl där hon var tvungen att välja om hon skulle lyssna på sitt eget hjärta och våga följa sin egen väg eller om hon skulle göra det som kanske hade varit ett enklare val, framförallt för alla andra. Men Sara valde att ta sin egen väg och det var nyckeln till att hon började må bättre och faktiskt kunde göra en förändring i sitt liv. Sakta men säkert slutade hon att falla in i samma gamla mönster som hon alltid tidigare gjort och desto mer tiden gick desto lättare blev det. Idag mår Sara bra och känner sig tacksam och glad över sitt liv och de människor som finns i det samt att arbeta för ett snällare samhälle för alla.

 

Resten av vårt kindness-team kommer snart!