Om ossEn snäll idé

Januari 2017 bestämde sig Isabelle och Sara för att skapa My Kind Box för att bidra till att lösa samhällsutmaningar och göra världen snällare och mer hållbar genom ekologiska mensskydd!

BBI & Vinnova satsar på My Kind Box

I februari 2017 blev vår klimatsmarta sociala innovation My Kind Box antagen till Blekinge Business Incubator. Under våren och sommaren utvecklas My Kind Box med stöd av BBI och My Kind Box fick finansiering av Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova.

My Kind Box lanseras

December 2017 lanseras första versionen av My Kind Box hemsida och My Kind Box får sina första snälla kunder!

Snäll utveckling

Under 2018 testade vi konceptet och kom fram till vilka delar My Kind Box skulle utvecklas inom för att bli ännu bättre och snällare, både för våra kunder och för världen.

My Kind Box 2.0!

I december 2018 lanserades My Kind Box 2.0 med en helt ny snäll hemsida, förbättrat koncept och flera nya snälla boxar samt funktioner introduceras!

Tillsammans gör vi världen snällare!

Här är vi nu: My Kind Box fortsätter att utvecklas för att göra ännu större och snällare skillnad tillsammans med våra fantastiska prenumeranter!

Lär känna My Kind Box Teamet

Vår snälla story

Drömde vi om att bli passionerade ekologiska mensskydds-entreprenörer när vi var små? Nej det gjorde vi såklart inte, men vi drömde om att förändra världen till det bättre!

Vi som har skapat My Kind Box heter Isabelle och Sara, vi är två social entreprenörer, innovatörer och inspiratörer inom social och ekologisk hållbarhet och vi brinner för att hitta sätt att göra världen snällare och mer hållbar genom smarta och roliga lösningar som gör skillnad!

Vi har varit bästa vänner i snart 20 år och vårt motto har genom åren blivit att “being kind is kind of a big deal”. De senaste 5 åren har vi själva försökt hitta och skapa sätt att vara och leva snällare, grönare och mer hälsosamt både för oss själva och vår omvärld, och genom My Kind Box vill vi fortsätta att göra just detta i en större skala tillsammans med er.

Vi vet vilken fantastisk skillnad det gör att känna att man har gjort ett snällt val och snälla handlingar och vi har skapat My Kind Box för alla er som tillsammans med oss vill göra snälla val, lösa utmaningar och skapa snäll hållbar förändring!

Det må kanske vara något naivt att tro att en ekologisk mensskydds-låda kan förändra världen, men vi är övertygade om att den faktiskt kan det! För tillsammans med er, våra snälla prenumeranter kan vi box för box skapa snäll förändring och tillsammans bidrar vi till en mer hållbar, hälsosam och snäll värld!

Isabelle Falck

Isabelle Falck är en utmaningsdriven och mångfacetterad social entreprenör, uppskattad föreläsare och inspiratör samt prisbelönt företagare inom hållbarhet.

Hon är även en trefaldig strokeöverlevare som lever med en obotlig sjukdom, funktionsnedsättningar och en enorm drivkraft och vilja att göra utmaningar både i livet och i samhället till fantastiska möjligheter.

Isabelle är idag 29 år och hon har drivit hållbarhets-företaget Kindnessfood AB sedan 2015 med visionen att på innovativa sätt bidra till en snällare, grönare och mer hållbar värld.

Isabelle har de senaste åren föreläst om hållbarhet, social innovation, sin snälla resa tillbaka till livet efter tre strokes och att “being kind is kind of a big deal”.

Isabelle har även skapat ett flertal koncept/projekt inom hållbarhet, hållbar konsumtion, sociala samhällsutmaningar och för att minska utanförskap och ohälsa bland ungdomar landet över.

Hösten 2016 fick Isabelle sin snälla idé att utveckla konceptet My Kind Box för att lösa flera samhällsutmaningar samtidigt tillsammans med andra människor som också vill leva snällare och förändra en socialt samt ekologiskt ohållbar bransch. I januari 2017 började Isabelle jobba med sin bästa vän Sara och tillsammans skapade de företagets första snälla produkt My Kind Box.

Isabelle har varit vegetarian sedan 11 års ålder och de senaste 5 åren har hon passionerat dedikerat sig till att leva en vegansk och ekologisk livsstil. Idag har hon många års erfarenhet av att jobba med ekologiska och sociala hållbarhetsutmaningar samt egen erfarenhet av hållbar konsumtion vilket Isabelle varje dag använder i sitt arbete med My Kind Box.

Sara Brorsson

Sara Brorsson som idag är 27 år gammal, har tidigare jobbat med människor på olika sätt och mött olika sorters människor varje dag. Hon har jobbat många år inom både vården och servicebranschen.

I Januari 2017 började hon jobba med My Kind Box tillsammans med bästa vännen Isabelle. För Sara var det en stor förändring att gå från att jobba som undersköterska eller receptionist till att bli social entreprenör där varje dag kan vara den andra olik. Men hon ser det som en fantastisk möjlighet att få jobba tillsammans med sin bästa vän och samtidigt med något som hon verkligen brinner för och dessutom tycker är roligt.

Sara drivs av nya utmaningar och gillar när det är högt tempo. Hon strävar alltid för att utvecklas och hon brinner för att hjälpa andra.

Under många år så levde Sara med långa och djupa depressioner och hon drabbades även av en ätstörning. Hon tampades varje dag med att orka lämna hemmet men det var ofta som det inte gick. Vid en tidpunkt i sitt liv kom Sara till ett vägskäl där hon var tvungen att välja om hon skulle lyssna på sitt eget hjärta och våga följa sin egen väg eller om hon skulle göra det som kanske hade varit ett enklare val och vad hon kände att andra förväntade sig.

Sara valde att skapa sin egen väg och valde att våga börja vara snäll mot sig själv, bryta de normer som höll henne tillbaka och det var nyckeln till att hon började må bättre och faktiskt kunde göra en förändring i sitt liv.

Saras erfarenheter av hennes år då hon levde med psykisk ohälsa är idag hennes största styrka och något som hon kan använda till sin fördel både i jobbet men också i vardagen.

Tillsammans med bästa vännen Isabelle driver hon nu My Kind Box för att få möjligheten att inspirera andra till att vara snällare mot sig själva och vår omvärld.

"Vi vill skapa snäll samverkan, snälla möjligheter och smarta snälla lösningar på samhällets utmaningar som möjliggör att vi tillsammans bidrar till en snällare och mer hållbar värld för alla!"

Ett snällt företag

2015 startade social entreprenören Isabelle Falck det snälla sociala hållbarhets-företaget Kindnessfood AB, med visionen att bidra till en snällare, sundare och grönare värld för alla genom att arbeta med social och ekologisk hållbarhet och innovation.

Kindnessfood ABs första verktyg för att bidra till en snällare värld var just snäll och hållbar mat därav namnet “Kindnessfood”.

Kindnessfood AB som har sitt säte och Kindness-Kontor i Karlshamn utvecklades ganska snabbt till fler och större nationella och regionala projekt, koncept och tjänster inom hållbarhet och började mer och mer jobba med fokusområdet och varumärket “Kindnesslife”.

Fokus utvecklades från enbart snäll mat, till att hitta fler sätt att bidra till ett snällare samhälle för alla. Det är detta vi arbetar med genom att hitta smarta, snälla och innovativa lösningar på dagens samhälls- och hållbarhetsutmaningar.

Vi har de senaste åren arbetat med projekt/uppdrag med fokus på bland annat: hållbar konsumtion, ekologisk hållbarhet, social innovation, integration/minska utanförskap samt öka inkluderig av ungdomar både i samhället och näringslivet. My Kind Box är vårt största Kindnesslife-koncept hittills och vår ambition är att den kommer bli den största och snällaste verksamheten i företaget.

Vi har mottagit flera snälla utmärkelser sedan start för hållbarhet och vårt arbete för en snällare värld och vi är otroligt tacksamma över alla snälla människor och organisationer som har stöttat oss och hjälpt oss att utvecklas till det företag vi är idag!