Så gör vi skillnad

Vårt motto är att det är viktigt att vara snäll, både mot sig själv och mot vår omvärld.

Just därför heter My Kind Box “din snälla låda” för att vi vill ge dig möjligheten att skapa snäll skillnad, både för dig själv och omvärlden!

Här kan du läsa mer om hur My Kind Box tillsammans med alla våra prenumeranter jobbar för att bidra till en snällare, mer hållbar och hälsosam värld för dig, våra medmänniskor, djur och natur.

Being kind is kind of a big deal!

Mens är en naturlig del av många människors liv, samtidigt upplever många inklusive vi själva som grundat My Kind Box att mens också kan vara något jobbigt.

Än idag är menstruation ett tabubelagt ämne och okunskapen kring menstruation.

När vi dessutom insåg vilken negativ effekt många mensskydd har på både vår miljö och vår egen hälsa bestämde vi oss för att vända denna utmaning till en fantastisk möjlighet!

Kort och gott så skapade vi My Kind Box för att erbjuda ett modernt, snällt, roligare och enklare sätt att använda hållbara mensskydd och samtidigt en möjlighet att faktiskt bidra till att lösa samhällsutmaningar.

My Kind Box är vårt bidrag för en lite snällare, mer hälsosam och mer hållbar värld. Genom My Kind Box vill vi på ett roligare och lättare sätt göra mer hållbara och hälsosam mensskydd tillgängligt och inkluderande för alla som har menstruation!

Ekologiska & klimat-snälla produkter

Vi tar klimatpåverkan på blodigt allvar!

Vi har valt att bara ha mensskydd som är snälla mot klimatet i My Kind Box för vi vill tillsammans med dig minska klimatpåverkan.

Med omsorg har vi valt ut ekologiska engångs-mensskydd av hög kvalitet som är hållbart producerade för att på så vis minska klimatpåverkan i jämförelse med traditionella icke-ekologiska mensskydd. För er som hellre vill använda Menskopp har vi även det snälla alternativet.

Alla våra My Kind Box-lådor är 100% klimatneutrala för att du ska kunna prenumerera på My Kind Box och få hem dina snälla mensskydd direkt i din brevlåda i en snäll förpackning.

Alla våra överraskningar i boxen är också medvetna snälla och ekologiska produkter som vi hoppas kan inspirera dig och gör din mensvecka lite roligare. Snälla överraskningar från oss till dig som väljer att vara snäll mot både klimatet, vår värld och dig själv.

Snäll mot din kropp & din hälsa

Har du funderat över vad dina mensskydd innehåller och hur de påverkar din kropp? Det har vi och vi säger nej tack till produkter som innehåller ämnen som vi inte behöver och som vi inte tror är bra för våra kroppar!

Med My Kind Box kan du vara säker på att du får snälla mensskydd som är snälla mot din kropp och din hälsa samtidigt som de är snälla mot klimatet.

Våra snälla mensskydd är:

✖︎ helt utan skadliga kemikalier, plats & syntetiska material

✖︎ fria från parfymer, klor & andra blekmedel

✖︎ naturliga & påverkar därför inte pH-balansen

✖︎ snälla mot huden & skapar inte irritationer

✖︎ oberoende certifierade av AB Vincotte

✖︎ certifierad med 100% GOTS certifierad ekologisk bomull

✖︎ skapade av förnyelsebara och biologiskt nedbrytbara material

tillsammans skapar vi snäll skillnad

My Kind Box finns till för att göra snäll skillnad och just därför går 10 kr från varje box till en organisation som gör snäll skillnad.

På så sätt är du som My Kind Box prenumerant med och gör snäll skillnad genom varje box och i varje box får du läsa mer om vilken organisation som får pengarna och vad de arbetar med för samhällsutmaning.

Vi brinner för att skapa snäll förändring och därför byter vi välgörande organisation vi donerar pengar till för att på så vis tillsammans med våra prenumeranter kunna hjälpa flera organisationer att fortsätta göra sitt viktiga arbete.

I samarbete med Flowcup så doneras även en menskopp för varje menskopp vi säljer till en behövande i södra Afrika.

Snäll mot djuren & 100% vegansk!

Våra ekologiska mensskydd från Eco by Naty är 100% veganska och certifierade vilket innebär att  våra mensskydd är inte testade på djur och innehåller inte heller innehåller några animaliska råvaror.

Dessutom är alla våra snälla överraskningar i My Kind Box alltid veganska!

Vi hoppas också att genom My Kind Box inspirera fler till att prova mer växtbaserade och veganska produkter - för såväl djuren, hälsan och miljöns skull.

My Kind Box  ❤︎ Vegan 

Människor med menstruation

En av My Kind Box viktigaste värderingar är allas lika värde och alla människors rätt till att känna sig värdefulla, respekterade och inkluderade. Just därför vänder sig My Kind Box till alla människor med menstruation!

En människa som har menstruation behöver inte definiera sig som varken kvinna eller flicka och i det snälla samhälle vi vill vara med och skapa vill vi att alla ska känna sig inkluderande oavsett vilken könstillhörighet hen definerar sig med.

Det är ganska simpelt faktiskt, My Kind Box är en box med snälla mensskydd som är skapad av människor som har mens för människor som har mens och för oss är det viktigt att alla känner sig välkomna!

Den globala
mens-utmaningen

Hälften av världens befolkning har menstruation och menstruation är en naturlig del av många människors liv men tyvärr är menstruation även ett global samhällsutmaning.

I västvärlden är problemet att så många konsumerar ohållbart producerade engångs-mensskydd vilket har både negativ klimat- och hälsopåverkan.

Samtidigt är menstruation ett jättestort problem i utvecklingsländerna där många barn och ungdomar inte har möjlighet att få tillgång till utbildning just på grund av avsaknad av mensskydd.

My Kind Box är en klimatsmart social innovation som verkar för att på snälla, roliga och inkluderande sätt sätt bidra till att uppfylla FN:s globala mål för hållbar utveckling. Målmedvetet bidrar My Kind Box tillsammans med våra snälla kunder och samarbetspartners till att skapa en lite snällare och mer hållbar värld för alla!

"Vi vill skapa snäll samverkan, snälla möjligheter och smarta snälla lösningar på samhällets utmaningar som möjliggör att vi tillsammans bidrar till en snällare och mer hållbar värld för alla!"

Snälla samarbeten

My Kind Box finns till för att vara snäll – både mot dig och mot omvärlden!

Tillsammans med dig som prenumererar på My Kind Box vill vi skapa en mer hållbar, snällare, grönare och roligare värld för alla och därför samarbetar vi med andra organisationer/företag som också brinner för just detta!

Här kommer du snart kunna läsa mer om några av våra snälla samarbeten.